Nyheter » 2012 » Mai » Start kommer på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - September

Start kommer på besøk


19.05.2012

Serieleder Start er neste lag ut på Mjøndalen Stadion.

Sørlendingene rykka som kjent ned i fjor og har mista en del av sine beste spillere, men det har ikke hindra de i å ha en flott åpning på sesongen som toppa seg med nedsablinga av Notodden i forrige runde. De brune hadde som kjent ikke en like heldig opptreden på onsdag, men kaptein Kortgaard er klar til å reise seg.

Vegards innspill er oppdatert og her er Roars artikkel om motstanderen.

MJØNDALEN IF - IK START
Start ble stiftet i 1905 og har betydd mye for fotballen på Sørlandet. En ivrig tilhenger fortalte meg en gang at det skjedde to store begivenheter i 1905; Start ble stiftet og vi fikk unionsoppløsninger fra Sverige. Hvilken begivenhet var størst? Det ba han meg selv å vurdere. Start og Sørlandet blomstret ikke akkurat i norsk fotballs første 70 år, men de seneste 40 årene har klubben klart å bite fra seg. Dagens klubber har møtt hverandre 4 ganger i cupen, første gang i 1931. De har vunnet to ganger hver. Jeg må innrømme at  2. runde i cupen på Nedre Eiker i 1951 har betydd mye for meg. Det er den første fotballkamp jeg husker. Start vant 6-4 e.e.o. Klubben ble da ledet av den legendariske Karsten Johannessen. Den gang kaptein og senere trener i Start i 9 perioder. Klubbene var også rivaler om opprykk fra 2.div. i 1972. Vi vant på målstreken og rykket opp til høyeste nivå. Start fulgte etter i 1973. Klubben har tatt to seriegull på høyeste nivå (1978 og 80), sølv i 2005 og bronse i 1973 og 75.
De har aldri nådd cupfinalen, men har seks semifinaletap. Klubben har fostret landslagsspillere en masse på alle nivåer, 11 A-landslagsspillere; de fremste er Trond Pedersen med 41 kamper, Erik Mykland med 39 (som Startspiller) og Svein ”Matta” Mathiesen med 25.  Matta er vel Starts største profil gjennom tidene. 633 kamper og 106 mål for klubben, rekord begge deler. I tillegg til sin aktive karriere var han i flere år sportssjef i klubben. Dessverre forlot han oss for få år tilbake, et stort tap for alle som elsker norsk fotball.
Fra den tiden jeg har kjent klubben minnes Reidar Flaa og Harald Båsland som de fremste når Start  begynte å avansere. Senere har jo spillere som Svein Ottto Birkeland, Odd Frivold, Stein Thunberg, Helge Skuseth, Roy Amundsen, Pål Lydersen, ”Totto” Dahlum m.fl. imponert oss i den gule og svarte drakten. Fra nyere år har spesielt Kristofer Hæstad, Christian Bolanos og Espen Hoff imponert meg. Jeg har sikkert glemt mange også.
Av spillere/trener som har hatt rot i begge klubber kan nevnes Odd Magne Olsen, Roy Amundsen og Brede Skistad.. Vi har spilt adskillige seriekamper mot Start, men det begynner å bli en del år siden. Siste gang var i 1992. Med andre ord er det tjue år siden vi møttes sist. Klubben rykket ned fra Tippeligaen i fjor og vil nok gjøre alt for atter og bli et tippeligalag for neste sesong.
Start har hatt store utskiftinger siden forrige sesong, men har tilstrekkelig kvalitet til å kjempe i toppen. Trener er Mons Ivar Mjelde.
Vi ønsker Start og deres supportere (Menigheten) hjertelig velkommen til nye Mjøndalen Stadion.


Roar Norheim Larsen

 
Våre samarbeidspartnere