Nyheter » 2012 » Mai » Hødd kommer på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - September

Hødd kommer på besøk


12.05.2012

Hødd er neste motstander for de brune. Roar har levert en oppsummering om de blåkledde, Vegards innspill er oppdatert, mens Knut og Anders stilte opp til et lite intervju praktisk talt frivillig.

Hødd hører hjemme i Ulsteinvik på Hareide. Klubben ble stiftet i 1919 og fotballen kom på kartet året etter. Fra 1921 deltok de i kampene i det nåværende Sunnmøre Fotballkrets. De førte en forholdsvis anonym tilværelse fram til 1950 da de rykket opp i Landsdelsserien (nest høyeste nivå).
Men det var i 1965 at det virkelig skjøt fart i sunnmørsklubben. Da rykket de opp i toppserien etter hard konkurranse med Brann. De nærmeste 5 årene var de i toppdivisjonen 2 år og 3 år på nest høyeste nivå og nådde bl.a. kvartfinale i cupen.  Klubbens beste cupresultat kom i 1995. Da måtte de først gi tapt for Rosenborg i semifinalen. Klubben har fostret mange store fotballspillere. Flere har også fått sin fotballdebut i Hødd, selv om de opprinnelig er fra andre deler av Hareid. Det er alltid en fare å trekke fram navn. Det er så lett at noen blir glemt. Men jeg tar sjansen.  Den som har spilt flest kamper for klubben og som i dag er daglig leder er Andre Nevstad med 682 kamper tett fulgt av Otto
Sundgot med 646. Deretter kommer brødrene Kjetil og Hallbjørn Hasund. Det er vel disse to brødrene som var det viktigste bidraget til å sette klubben på Norgeskartet. Kjetil er klubbens toppscorer med utrolige 460 mål. Andre spillere av stort format er Åge Hareide, Jan Åge Fjørtoft og Arild Sundgot. (Listen av store Høddspillere er nesten utømmelig, også med tanke på alle de Hødd-spillerne som har spilt på aldersbestemte landslag. Men for meg er Kjetil Hasund Høddspiller nr. 1 gjennom klubbens snart 100-årige historie.
De var nyopprykket i Aceccoligaen i 2011 etter 1 år i 2 .divisjon og de viste å bite fra seg. Mjøndalen og Hødd har ikke møtt hverandre så mange ganger, men det er to oppgjør jeg husker. I 1967 møtte vi Hødd som nyopprykket 1. divisjonslag på Høddevoll. Hødd var storfavoritter, men vårt unge lag gikk av banen med 7-2 seier. Den andre kampen ble ikke så trivelig sett med MIF-øyner. Det var året etter og vi spilte avgjørende opprykkskamp mot Hødd på Nedre Eiker. Hødd ledet 1-0 ved halvtid, men vi snudde til 2-1 ledelse i 2. omgang. Men like før slutt utlignet Hødd og våre opprykksmuligheter var borte. I 2011 spilte lagene uavgjort på Høddevold, men vi tok alle poengene i Mjøndalen.
Lars Erik Nilsen trener et jevnt besatt lag. De fleste spillerne har rot i regionen. Hødd har kommet ut noe dårligere enn på samme tid i fjor, men med deres sunnmørske egenskaper er nok dette bare forbigående. Men det er klart at savnet av spissen Adama Diomande (nå i Godset)  vil bli merket. Vi ønsker Hødd og spesielt deres supportere (Blåsarne) velkommen til nye Mjøndalen Stadion.

Roar Norheim Larsen

Vegards innspill finner du her.

 
Våre samarbeidspartnere