Nyheter » 2012 » Mai » Bærum på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - September

Bærum på besøk


23.05.2012

Det er duket for et nærmest lokalderby kl 1800 kveld når det utsatte kampen fra tidligere i år skal spilles.

Bærum har - som mange tippa - fått et tøft møte med Adeccoligaen og ligger sist på tabellen (riktig nok med bare 6 spilte kamper). Men bæringene har ikke gått på noen resultatsmeller, har scora fler mål enn de brune og klarte for eksempel 3-3 mot Glimt. Det er med andre ord ingen grunn til å ta lett på kveldens oppgave - noe Vegard også nevner i sitt innspill.

Aziz må sone for tre gule kort, men ellers er Adrian tilbake i troppen som ellers er lik den som var med mot Start.

Roar har som vanlig sett på historien til vår motstander:

Bærum SK er en forholdsvis ny klubb på fotballkartet. Sine aner har den i klubben Grane Sandvika som ble stiftet i 1919. Etter krigen var det mange klubber som ble slått sammen etter at Landsforbundet gikk sammen med Arbeidernes Idrettsforbund. Grane ble da ikke godkjent av idrettsforbundet og navnet ble IL Mode. Navnet ble senere endret til Bærum Sportsklubb (1969).  Klubben er i dag en ren fotballklubb. Idrettshistorisk har våre klubber spilt lite mot hverandre i fotball, men før krigen var vi begge blant landets ledende bandyklubber. Første møte i fotball var i 1984 på nivå 2. Vi vant begge kampene, 2-1 hjemme og 2-0 i Bærum, dvs. dette året spilte klubben sine hjemmekamper i Lommedalen. Sist vi møttes var i cupens 3. runde i 2010, der vi gikk videre etter 3-1 seier.
Klubben har i en årrekke vært meget dyktige med sitt rekrutteringsarbeide. Når vi tenker på Norway Cup har klubben alltid gode resultater i alle klasser.  Men de har ikke klart å etablere seg på de to øverste nivåer. De spilte på nivå 2 i 1984 og i 2003. De er nyopprykket i år.  Men med sitt gode arbeide  i de yngres rekker og sitt store publikumspotensiale  er forutsetningene tilstede for å kunne bli en stabil toppklubb. Stabæk har jo de siste årene vært ledende i Bærum, men denne klubben har jo i dag store utfordringer. Kanskje klubben nå kan ta opp konkurransen med storebror. Mange profilerte spillere har trådd sine barnesko på Kadettangen, nevnes kan: Vidar Davidsen, Lars Bohinen, Thomas Finstad, Thomas Rogne, Jørgen Hammer og Christer Basma. Thomas Finstad er fortsatt aktiv. Han har jo tidligere spilt i både Stabæk og Strømsgodset. Det har ikke vært mange overganger mellom dagens aktører. Jeg husker to, Svein Erik Pettersen, spilte for oss på 1980 tallet og Baboucarr Sarr spilte i Bærum i 2010.
Klubben har stort sett satset på de spillerne som spilte klubben opp og på egne spillere. Sportsklubben har via sin sportsplan gjennomført en spillestil som skal gjennomsyre alle klubbens lag, Vi nevner Stort tempo – høyt og aggressivt press – stor løpskapasitet – styrke og vilje i duellspillet. Klubbens hovedtrener er Morten Tandberg som også har ansvar fot toppspillerutviklingen.
Vi ønsker bæringene hjertelig velkommen til kamp på Mjøndalen Stadion.

Roar Norheim Larsen

 
Våre samarbeidspartnere