Nyheter » 2012 » Juli » Kongsvinger neste

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - September

Kongsvinger neste


08.07.2012

Tom Nordlies mannskap er søndagens utfordring for de brune.

Det er tilbake til hverdagen igjen når Kongsvinger kommer på besøk og tre poeng står på spill.

Under intervjuene med Vegard og Anders kan du lese Roars sammendrag om laget fra de dype skoger.

MJØNDALEN IF – KONGSVINGER IL
Dagens motstandere har sitt utspring i Kongsvinger og Omegns Skiløper-Forening som ble stiftet i 1892. Navnet ble skiftet til Kongsvinger IL i 1934. På 1990 tallet ble elitefotballen skilt ut og navnet ble Kongsvinger Toppfotball. I sine første år levde klubben en anonym tilværelse. Beste resultat før krigen var 3. runde i 1927. Fotballinteressen for fotball har alltid vært stor i hele Glåmdalen. Konkurransen mellom Kongsvinger og Grue var intens i mange år, men i 1970-åra stakk KIL ifra og overtok hegemoniet alene.
Den første kampen mellom dagens motstandere fant sted i 3.div. Østland Søndre i 1966. Vi vant begge kampene med 1-0 og vår målscorer i begge kampene var Hans Jørgen Jensrud. Siden den gang har klubbene møtt hverandre flere ganger på de høyeste nivåer. MIF rykket opp på høyeste nivå i 1972 og Kongsvinger i 1983. KIL spilte sammenhengende på topplan fra 1984 til 2004, en imponerende prestasjon. Klubben tok sølv i serien i 1992 og bronse i 1986 og 87. I 1987 snøt vi KIL for seriesølvet. Vi lå under 1-0 mot Strømmen, men vant kampen etter 2 scoringer på de tre siste minuttene av kampen. Kil vant sin kamp på Gjemselunden. Vi kom likt i poeng, men vi hadde bedre målforskjell. KIL har i tillegg til sine serieprestasjonen spilt 4 semifinaler i cupen. Men klubbens største prestasjon er E-cupen i 1993. De slo ut svenske Østers IF i 1. runde og i 2. runde møtte de selveste Juventus. De ble slått ut etter å ha spilt 1-1 og tapet 2-0 for dette storlaget etter to jevne kamper.
De seneste årene har det gått litt opp og ned for laget fra de store, dype skoger. De var senest i Tippeligaen i 2010, men i sesongene 2009-11 0g 12 har vi spilt sammen i Adeccoligaen. De har hatt store utskiftninger i lager foran denne sesong. Vi kan nevne at de har mistet Martin Linnes (Molde), Ørjan Berg Hansen (Ham/Kam), Adem Guven (Odd) og Kim Holmen (Ull/Kisa).
Av nykommerne kjenner jeg best Morten Hæstad (Start), Olav Tuelo Johannessen (tilbake fra Start), Magnus Myklebust (Odd) og Petter Larsen (Alta).  Laget trenes av den karismatiske Tom Nordlie for andre gangen. Glomdølene har fostret 6 A-landslagspillere, nemlig Øivind Tomteberget, Olav Nysæter, Arnfinn Enebakk, Stig Inge Bjørnebye, Ole Einar Martinsen og Dag Riisnæs. I tillegg må det tilføyes at Even Pellerud akslet den røde drakta i mange år. Min favoritt blant spillerne  i den røde og hvite drakten er balleleganten Øivind Tomteberget. Han har også klubbrekord i antall spilte kamper - hele 660! Klubben har også klart å få bygget en storhall som utvilsomt gir dem er treningsfortrinn.
Atter engang ønsker vi Kongsvinger velkommen til Nedre Eiker, denne gang til Mjøndalen Stadion.

Roar Norheim Larsen

 
Våre samarbeidspartnere