Nyheter » 2011 » Oktober » Asker kommer på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Asker kommer på besøk


15.10.2011

Det er duka for nok en kamp i nedrykksdramaet i Adeccoligaen. Om resultatene går rett vei kan de brune sikre plassen i morra ettermiddag.

MIF har tre poeng på Asker, som til gjengjeld har en kamp til gode. Strømmen som holder den siste nedrykksplassen er ytterligere tre poeng etter og poenget bak Alta. Med andre ord kan det bli en skikkelig rysare, men Vegard og de brune ønsker å melde seg ut av nedrykksstriden i løpet av søndagen. Vi tok en liten prat med han etter fredagstreninga, og i tillegg til at han har oppdatert sitt innspill har Roar levert et oppsummering av Askers historie.

ASKER FOTBALL
Asker Skiklubb er moderforeningen. Asker Fotball skilte seg ut for noen år siden som et allianseidrettslag under Asker Skiklubb. Klubben er landets største med ca. 5000 medlemmer og består av hele 17 grener. Asker har norgesmestere og kongepokalvinnere en masse.
Fotball kom på programmet i 1920 åra, men starten var beskjeden. De deltok ikke i NM før i 1939.
Men i etterkrigstiden blomstret klubben under ledelse av Kristian ”Svarten” Henriksen, tidligere landslagskaptein. De gikk opp i Hovedserien i 1951 og spilte her til 1960. I denne perioden spilte de en finale i 1951, semifinale i 1953-55 og 56. I serien ble de nr. 2 i 56 og nr. 3 i 54 og 58. I finalen i 1951 tapte de 3-2 mot Sarpsborg e.e.o. Dramatikken i denne kampen lå i et ikke regulert innbytte etter datidens regler av Asker. Resultat: de måtte spille med 10 mann i hele 2.omgang + ekstraomgangene.
Kjente spillere fra denne perioden var Johnny Orre, Kjell Kristiansen, Willy Fossli og Arne Bakker. Førstnevnte har fortsatt kubbrekord i antall spilte kamper med 307, mens Willy Fossli har scoret flest mål med utrolige 195. Arne Bakker fikk Ekebergs Ærespris for kombinasjonen fotball/bandy.
Mjøndalen og Asker har ikke spilt mot hverandre særlig ofte. Dette er noe rart med tanke på at det bare er 3 mil mellom stedene. Første gang vi møttes i seriesammenheng var i 1951 i 1.div. (nivå 2). Vi spilte 1-1 i Mjøndalen, men tapte 3-0 på Føyka. Asker vant serien det året og rykket opp i Hovedserien. En kamp vi husker godt, sett med brune øyne var seriekampen på Føyka i 1960 som vi vant 4-2 etter to superskudd av Svein ”Sule” Kristoffersen fra mellom 30 og 40 meter som suste inn bak Askers storkeeper, Roar Martinsen. Den siste obligatoriske kampen mellom klubbene før i år var 1.runde i 2008, der Asker vant 1-0. Vårkampen på Føyka i år endte 1-1. De tre spillerne fra Asker som har hatt mest suksess i den brune drakta er vel Lars Olsson, Steinar Antonsen og Stig Arne Gjellestad. Stig var hos oss i to perioder. Han hadde stor suksess og var elsket av MIF-fansen. En annen Askerspiller vi forsøkte å få til Mjøndalen var Jon Erik Dølvik, men dessverre for oss han valgte å bli på Føyka.
Vi ønsker Asker velkommen til Nedre Eiker i sine tradisjonelle drakter i sort og hvit. Likeledes ønsker vi deres supportere under navnet Askerladdene velkommen.
Roar Norheim Larsen.

 

 

 

 
Våre samarbeidspartnere