Nyheter » 2011 » Mars » E16 møter Åssiden idag

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

E16 møter Åssiden idag


16.03.2011

Kamp nr 2 i årets NM kvalik står for tur. Hovedtrener Jann RIndsem(bildet) kommer her med noen ord om hva gruppa prioriterer og hva som er fokus inn mot denne viktige kampen.

Statusrapport E16
Jeg vil gi noen tilbakemeldinger på oppstarten av fotballåret.
Vi har nå jobbet sammen i ca 2.5 måned og konturene av gruppas kvaliteter og utfordringer har kommet frem i lyset. Som trener har jeg valgt en tøff linje mtp profesjonalitet samt å sette en standard for hva som faktisk kreves for å nå opp. Mine referanser har etter hvert blitt nokså mangfoldige og jeg mener selv jeg har en viss peiling på hva som kreves av enkeltspilleren . Trenerteamet har derfor valgt en beintøff linje på holdninger og karakterhet i opptreden både på, og utenfor banen. For oss er ”profesjonalitet” et stikkord. I det legges det forberedelse til så vel trening som kamp, holdning til beskjeder og ydmykhet til egne ferdigheter, vilje til å jobbe seg oppover i tunge perioder, samt sist men ikke minst det å stå SAMMEN om alt vi gjør. Det er sammen med de andre vi blir bedre selv. Å unne andre suksess er en forutsetning for selv å kunne lykkes. Å skape den beste utgaven av seg selv må derfor være en klar målsetning. Vi slå ned på alt som heter illojalitet og snakking i 3 person. Her snakker vi til hverandre, ikke om. Om det er noen som ikke takler dette er det i bunn og grunn bare å finne seg et annet tog.


Oppfatning av gruppa.
Jeg har trent gode 15-16 åringer før som har vært i toppen av interkets, spillere som har kommet til eliteserien, men ingen har nådd opp til denne gruppas jevnhet på ferdigheter og holdning. Her ligger nøkkelen til å utvikle seg selv. Jeg har en kjepphest at man utvikler seg best mulig i en homogen gruppe der ferdighetene ligger på et jevnt høyt nivå. Med de riktige påvirkninger fra trener og apparat rundt laget vil man kunne optimalisere sin utvikling i en slik gruppe. I tillegg vil impulser gjennom hospitering oppover, samt systematisk og stor grad av egentrening være netto bidragsytere til å utvikle seg videre. Det er imidlertid bare tull at man automatisk blir bedre bare man spiller på et aldersmessig høyere nivå. Jeg har spilt både sammen med Vidar Riseth, Hjelde x Nottingham og RBK og andre som har fulgt sine grupper frem til junioralder. Det som har kjennetegna alle de gode spillerne jeg kjenner til er at de har vært i gode ferdighetsmessige grupper. I E16 gruppa oser det kvalitet fra a til å så optimalisert utvikling på denne arenaen er tilstede(etter min mening).


Kvalitet og kvantitet
Vi ligger på ca 5 aktiviteter i uka der en av de stort sett er kamp (den beste form for trening). Vi tematiserer øktene hver uke, men har et mønster vi kjører ut fra. A) ferdighetstrening i roller. Her forsøker vi å individualisere hva som prioriteres ut fra hvilken rolle og behov den enkelte har. B) Intensitetstrening. Her kjører vi mye tempoøvelser knytta til pasninger, press og forflytninger. Avslutter som oftest med kortbane. C) Ressursøkt som skal kombineres med egentrening ( tilrettelagte øvelser knytta til koordinasjon, spenst og styrke. D) helhetsøkt der vi er på full bane. Trener mye ferdigheter til bevegelser. Teknisk trening til den taktikken og spillestilen vi i Mif prioriterer. E) Kamp (evt ferdighetstrening). Stikkordet på alt vi driver med er knallharde krav til disiplin og holdning. I treningsarbeidet tar vi med oss ei helhetstenking som skal være tilpassa alle spillerne. Kartlegging som er tufta på observasjon, kommunikasjon med de andre trenerne samt spillersamtale skal legge en plattform for den enkelte spiller. Vi driver ikke rovdrift på spillere, men tenker hele tida utvikling der den enkeltes hverdag skal harmonere. I tillegg vil vi gjennom spillersamtaler forsøke å gi råd og veiledning til hva den enkelte bør prioritere i treningsarbeidet.
Vi har nå starta med de ”viktige” kampene og slo nylig seriefavorittene Hallingdal 3-1 i NM. I dag står en ny NM motstander for tur Åssiden. Gjør vi jobben her er vi allerede videre til neste runde. Det gjenstår bare å se om essensen er med oss også i kveld, nemlig profesjonalitet.
 

Jann R
 

 
Våre samarbeidspartnere