Nyheter » 2011 » Juni » Besøk fra Hønefoss

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Besøk fra Hønefoss


18.06.2011

Etter en tung mai-måned har de grønne og hvite fått det til å gli skikkelig i juni og kommer til Stadion med tre strake seire.

På en jevn tabell etter 10 runder er Hønefoss a poeng med serieleder Hamkam, men ikke mer enn to poeng foran de brune. I forrige runde netta de hele 5 ganger, men slapp også inn hele tre. Med andre ord både utfordringer og muligheter for en MIF-lag som ikke har scora all verden de siste rundene, men som også veit å være gjerrige bakover (om vi ser bort i fra forrige hjemmekamp mot Hamkam...)

Vegard har oppdatert sitt innspill og Roar har skrevet dette om Ringerike-klubben:

Når jeg skal presentere HBK i dette programmet må jeg nødvendigvis grave litt ned i fortiden. Byen besto tidligere av to rivaliserende klubber: Liv og Fossekallen. Konkurransen mellom disse to klubbene var ødeleggende. Den som tjente på dette er etter min mening naboklubben Jevnaker.
Var en sammenslåing mulig? Den ble luftet allerede i 1950-åra, men kom først på agendaen i de to hovedstyrene i 1982, men først i 1987 het klubben Liv/Fossekallen og de rykket opp på nest høyeste nivå i 1994. Hønefoss BK har rot i sammenslåingen mellom nevnte klubber. I 1997 kom Livs tidligere storspiller og AKA-grunder, Åge Thoresen på banen som leder og med han ble det fart på satsingen. Visjonen var klar: klubben skulle bli den ledende klubben i Ringerike, Modum, Jevnaker, Hole og Hallingdal. Dette har vært vellykket. Etter en del år spilte de seg opp i Tippeligaen i 2009, men det ble foreløpig med dette ene året, men klubben har en grobunn for videre toppspill.
Klubben har jo en fordel også etter at de fikk den flotte AKA Arena på plass.

Fotballen kom tidlig i gang i Hønefoss. Allerede i 1895 ble Liv stiftet og 14 år senere fulgte Fossekallen. MIF møtte Liv for første gang i cupen 1930 der vi vant i 2.runde.  Liv hadde da slått overraskende Lyn 3-0 i 1.runde. Vi spilte også mot Liv i 2.div. i 1995. Fossekallen har vi kun spilt mot i cupsammenheng. Sist vi møtte klubben var i Adeccoligaen i 2009. Her ble resultatet 0-0 på Hønefoss og vi vant 2-1 i Mjøndalen. Kjente trenerpersoner som har bidratt til klubbens frammarsj er Terje Liknes, Per Ulseth, Lars Tjernås, Per Brogeland, Ole Bjørn Sundgot og sist men ikke minst ”vår egen” Tom Gulbrandsen. Klubben mistet en del gode spillere etter fjorårets nedrykk, men er jevnt besatt. Vi kjenner best deres forsvarsklippe, Frode Lafton, som har rekord i antall spilte kamper for klubben, nemlig 453. Vi minnes også at både vår Vegar Hansen og Petar Rnkovic har akslet den grønn/hvite drakta. Klubben trenes i år av Leif Gunnar Smedrud.
Vi ønsker klubben og deres supportere kalt ”Fosseberget” velkommen til Nedre Eiker.

Roar Norheim Larsen.

 
Våre samarbeidspartnere