Nyheter » 2011 » Februar » Jakten på begynnende ubalanse...

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Jakten på begynnende ubalanse...


15.02.2011

La Manga seminaret 2011

Balanse, ubalanse, 1.F, fokusert trening, 1.A, jakten på begynnende ubalanse, gjennombruddshissighet, gjennombruddsavventende, antall gjennombrudd, romutnyttelse, ballbesittelse, referansebibliotek, klubb struktur, ligaindex, klubbindex, ”de 4”, ”de 6”, spilleklar, testbatteri, verdens beste, kampklar, selvregulering, randomisering, blokk, konstant, effektiv læring, mål, preferanser, middel, teknologi, tid, rom, ytre fleksibilitet, indre ro, differensiering, persepsjon, repertoar, reflekskjonsrom, forskning, modellering, motstand, måleverktøy, pedagogisk verktøy, utviklingsverktøy, kvalitetssikring, skoleringsplaner osv…

Mista fokus? Det er ikke lett å skulle ha kontroll på alt, men fy f... det er spennende :-)

Det var bare noe av det forelesningene, oppgavene, diskusjonene gikk ut på, men vil bare skryte av norsktoppfotballsenter(ntf) for det som de har presentert her nede. De gjør en veldig god jobb med ”verdens beste prosjekt”.

Har observert en del kamper her nede med G17 og G19. De 2 lagene som imponerer mest her nede er Danmark G17 og Portugal G19.

Det å få referanser på et slikt nivå er viktig og det som du ser tydelig på spillerne fra Portugal, så er det roen med ball i situasjoner der mange norske spillere ville fått panikk. De har også naturlig balanse/koordinasjon som vi ikke er i nærheten av. Referanser som er viktig å ta med seg videre.

Danskene spilte god fotball. Flinke til å holde ballen i laget og får bearbeidet motstanderen slik at de klarer å skape en ubalanse med lag som ligger med alle spillerne på egen halvdel. Flink til å utnytte rom og skape rom gjennom gode relasjoner.

Ergo, referansene tilsier at unge norske spillere har en stor jobb foran seg om man ønsker å tilnærme seg dette nivået. Vi snakker uendelig mange timer med god fotball-trening og effektiv læring.

Det var litt spesielt å sitte på tribunen å se at det kryr av speidere/agenter fra Tyskland, Italia, Spania, England osv…

Det sies at store klubber har kjøpt spillere her nede for mange millioner og lagt inn bud på flere millioner…

MIF`s Martin Rønning var involvert i alle Norges (G17) kamper. To fra start og en som innbytter. Martin var blant Norges beste spillere og hadde målgivende i 1-5 tapet for Danmark.

Kjetil B

.

 

 
Våre samarbeidspartnere