Nyheter » 2010 » Juli » Strømmen kommer på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Strømmen kommer på besøk


11.07.2010

Romeriksklubben har overraska de fleste hittil i sesongen og ligger før dagens runde på en 7. plass - tre poeng foran de brune. Sist helg overkjørte de Bryne og netta hele 6 ganger. På bortebane har de derimot ikke vært like målfarlige. 3 nettkjenninger på fremmed gress er fasiten så langt. De brune har lagt ei god treningesuke bak seg og er klare til å kjempe for 3 viktige poeng. Roar har som vanlig skrevet om motstanderen og Vegards innspill er oppdatert. Husk at kampstart i dag er 1700.

Det er en glede å ønske strømlingene velkommen til Nedre Eiker . Det er 24 år siden de sist gjestet oss til spill på øverste eller nest øverste nivå. Det er spilt obligatorisk fotball på Strømmen siden 1911 under flere klubbnavn. Dagens navn fikk klubben først i 1945 Strømmen FK ble sammenslått med Strømmen IL som tidligere hatt vært en arbeideridrettsklubb. Det første møtet mellom klubbene var i hovedserien i 1949/50.
Den gang ble det 2-2 på Nedre Eiker, mens strømlingene vant 2-0 på Romerike. Dette var i en periode da Strømmen bygde opp et lag som var blant landets fremste i 15 år. De fikk ingen A-landslagsspiller i disse årene, men jeg mener å huske at de flere ganger hadde nesten ”halve B-landslaget”. Kjente navn var måljegerne Odd Wangen og Jan Tangen, forsvarskjempen Nils Thømte, keeper Arve Enger og ball-
kunstneren Leif Olsen. I 1959 spilte vi cupkamp på Strømmen der vi tapte 2-1 i andre runde. Deretter vil jeg trekke fram 1966, der klubbene knivet om opprykk til 2.divisjon og hvor vi trakk den lengste strået etter å ha vunnet 7-1 op Nedre Eiker i høstkampen. Vår kampen på Strømmen ble vi slått 3-2. 2 år senere møttes vi i 4. runde.
Vi spilte uavgjort hjemme, men på Strømmen vant vi 4-0. Dette året spilte vi jo oss fram til finalen.
Siste gang var som antydet i 1986. I den aller siste kampen på Strømmen sikret vi oss seriesølvet ved å vinne 2-1. DRAMATIKK!!! Strømmen tok ledelsen 1-0 6 minutter før slutt. Men ved et mirakel snudde vi til 2-1 etter at Per Terje Markussen og Kai Lagesen scoret i sluttminuttene. Av kjente navn som har spilt på Strømmen i senere tid vil jeg nevne: Stig Inge Bjørnebye, Tore Kallestad, Espen Haug og Erik Karlsen. Sistnevnte husker mange Mjøndøler for sitt hattrick mot oss på 6 minutter (norsk rekord?). I denne kampen spilte han imidlertid for kanarifuglene på den andre siden av Nitelva. Vi må heller ikke glemme Mjøndalensvennen Joar Hoff. I Strømmen var han en god spiller i tillegg til trener og administrator. Han var jo så vel trener som daglig leder for MIF på 1990-tallet.
Klubben trenes i dag av Thomas Berntsen og Petter Myhre.
Jeg ønsker å avslutte med en godbit. Norsk Tipping ble opprettet i 1948. På den første tippekupongen var det to lag, det ene med røtter i Nedre Eiker og det andre var Strømmen. Birkebeineren og Strømmen møttes i Krokstadelva. Resultat 3-3.

Roar Norheim Larsen

 
Våre samarbeidspartnere