Nyheter » 2010 » Juli » Serielederen kommer på besøk

Hvor vil du sitte?

Husk å bestille sesongkort før det bli fullt!

Sesongkort på nye Mjøndalen Stadion bestiller du her!

2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Serielederen kommer på besøk


25.07.2010

I dag kommer Sogndal til Stadion i jakta på tre nye poeng. Vegard har som vanlig oppdatert sitt innspill, mens Roar har skrevet om klubben fra saftbygda.

Det var en berikelse for fotballen da Sogndal spilte seg inn i alle fotballhjerter midt på 1970-tallet. Jeg vil påstå at de kom fra det mørke fastland med tanke på tidligere fotballprestasjoner. Men de har virkelig satt foreningen på fotballkartet. Deres store år var 1976 da de spilte seg opp i 2.divisjon. Samme året var klubben cup-askeladden som nådde finalen etter å ha slått ut både Ham/Kam, Start og Viking. I finalen måtte de se seg slått av Brann med 2-1 på en snøkledd Ullevål.

Fra 1976 har klubben kontinuerlig spilt i den øverste eller nest øverste divisjon. Deres mest kjente aktive spiller er selvsagt Eirik Bakke, men hans far Svein Bakke er den spiller som har betydd mest for klubben. Hele 321 mål har Svein scoret for de sort/hvite. Han var også kaptein på finalelaget og gjorde senere en stor innsats som sportslig leder. Klubben har i alle år vært veldrevet og har i sammenarbeid med kommune og fylkeskommune vært meget dyktige på anleggsbiten. Det er virkelig imponerende i dag å komme til deres flotte stadion Fossehaugane Campus. Her skal deres leder gjennom mange år Rolf Navarsete ha mye heder. Han var jo også en av spillerne på finalelaget. Vi skal heller ikke glemme at de har klart å bygge en storhall med internasjonale mål. Noen av grunnene til at Sogndal med 6000 innbyggere har klart å prestere på høyt nivå hele tiden er kontinuitet på trener- og ledersiden, et trygt miljø, økonomisk kontroll og kombinasjonen høyskoleutdanning/fotball.

Vårt første møte med Sogndal var i 3. runde i 1968, samme året som vi spilte vår siste finale. Vi vant 2-1 på gamle Fossehaugane. Det spesiell ved kampen sett med MIF-øyne var at seiersmålet ble scoret av Asbjørn Kristiansen ved en heading. Asbjørn var en eminent fotballspiller som kunne utrette mirakler med lærkula, men noen stor hodespiller ble han aldri. Vi har spilt mange kamper mot Sogndal de siste 30 årene og jeg mener at poengfangst og scorede mål er helt jevnt fordelt. Vårt største minne fra Fossehaugane var høstkampen i 1984. Vi lå under 3-1 langt ut i 2.omgang. En heroisk innsats medførte at vi klarte å utligne til 3-3. Vi som var til stede vil aldri glemme Per Terjes utligning fra skrå vinkel like før slutt.. Dette poenget var seier for oss. Det sikret opprykk til toppdivisjonen - og en festlig tur hjemover.

I fjorårets serie ble det uavgjort 0-0 i begge kamper. Vi ønsker Sogndal og deres supportere Saftkokarane atter engang velkommen til Nedre Eiker. Navnet på supporterne stammer jo fra Lerums Fabrikker for saft og syltetøy. Denne fabrikken er jo hjørnesteinen i bygda og Lerumskonsernet har vært en stor bidragsyter til klubben rent økonomisk.

Roar Norheim Larsen

 
Våre samarbeidspartnere